Ruim 35 jaar Diaconaal Centrum Pauluskerk

De Rotterdamse Pauluskerk opende in 1960 haar deuren. Sinds 1979 groeide de Pauluskerk onder aanvoering van ds Hans Visser uit van ‘alleen een kerk’ tot een ontmoetings- en ondersteuningsplek met vooral een diaconale functie. Het zwaartepunt lag daarbij aanvankelijk vooral bij de zorg aan drugsverslaafden. In de afgelopen jaren verschoof het accent naar meer doelgroepen, vooral ook mensen zonder geldige verblijfspapieren. September 2008 nam ds Dick Couvée  het roer over van ds Hans Visser.

oude-kerk-voorzijde
oude-kerk-leeg-met-raam
Pauluskerk-kerkzaal

Al ruim 35 jaar komt de Pauluskerk op voor alle mensen in Rotterdam en omgeving, die het zonder hulp – economisch, sociaal en spiritueel – niet redden. Vaak deed en doet De Pauluskerk van zich spreken, zowel door de activiteiten als door de wijze waarop de kerk opkomt voor de belangen van haar doelgroep(en). Het Bijbelse motto ‘Overwin het kwade door het goede’ – dat de gevel van Pauluskerk altijd heeft gesierd – staat nog altijd hoog in ons vaandel.

Recentelijk is de Pauluskerk herbouwd. Zomer 2013 opende het door de Engelse architect Will Alsop opvallend vormgegeven kerkgebouw dat goed aansluit bij de behoeften van onze bezoekers. Zo beschikken we over een moderne kerkzaal, ruimten voor recreatie en workshops, open huis, praktijkruimten en een nachtopvang geschikt voor 24 personen. De locatie is wél dezelfde als voorheen: aan de Mauritsweg, vlakbij het Centraal Station. Een plek midden in de samenleving. Misschien wel meer dan ooit.

Word vrijwilliger bij de Pauluskerk

Word vrijwilliger bij de Pauluskerk Rotterdam. Een welkome kracht voor ons beleid en een rijke ervaring voor jou.